Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش>پزشکی - در روزهای گرم سال مهمترین توصیه پزشکان پوست استفاده از کرم‌های ضد آفتاب برای همه افراد در هر سن و سالی است. اما اگر ضدآفتاب یادتان رفت و زیر اشعه خورشید پوست‌تان سوخت چه راهکارهایی در دسترس‌تان است؟

آفتاب سوختگی برای خیلی‌ها پیش می‌آید. ممکن است به هر دلیلی مدت زیادی در آفتاب معطل شوید و هیچ سایه‌ای هم نتوانید برای خودتان پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و تا می‌توانید باید کاری کنید که دچار سوختگی نشوید اما در موقع مواجهه با این مسئله چه کارهایی بهتر است؟

۱- مسکن
مسکن‌ها می‌توانند به کاهش درد و التهاب ناشی از آفتاب سوختگی کمک کنند.

۲- خنک کردن پوست
با گذاشتن حوله یا پارچه آغشته به آب سرد روی پوست به مدت ۱۵ دقیقه، محل آفتاب سوختگی را خنک نگاه دارید یا دوش آب سرد بگیرید. اگر پوست آفتاب سوخته تاول زده بهتر است در وان آب سرد پوست را خنک نگاه دارید.

۳- حفظ آب بدن
آفتاب سوختگی ممکن است باعث از دست رفتن رطوبت بدن از طریق پوست شود. نوشیدن آب زیاد می‌تواند جلوی از دست رفتن آب بدن را بگیرد و در مجموع به بازیافت سلامت کمک می‌کند. دراین مواقع باید از نوشیدن الکل پرهیز کرد چون کاهش آب بدن را تشدید می‌کند.

۴- مرطوب نگاه داشتن پوست
پس از دوش گرفتن و یا سپری کردن مدتی در وان آب سرد، با کرم یا لوسیون‌های بدون عطر پوست آفتاب سوخته را نرم و مرطوب کنید. آلوورا و لوسیون‌های حاوی سویا در مرطوب و نرم نگاه داشتن پوست موثرند. آلوورا علاوه بر نرم نگاه داشتن پوست خاصیت ضد التهاب هم دارد.


۵- استفاده از کرم‌های حاوی استروئید ضعیف
استفاده از کرم‌های حاوی استروئید ضغیف، مثل کرم هیدروکورتیزون ۰.۵ یا ۱ درصد، برای ۴۸ ساعت می‌تواند درد و ورم آفتاب سوختگی را کاهش داده و روند بهبود را تسریع کند.


۶- به تاول‌ها دست نزنید
تاول سوختگی را نترکانید چون ممکن است باعث عفونت شود یا جای آن باقی بماند. پس از چند روز تاول‌ها خود به خود فروکش خواهند کرد، تا آن وقت سعی کنید مراقب پوست خود باشید.

۵۴۵۴

کلید واژه‌ها : سلامت -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۴۵۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما

 سازمان دامپزشکی کشور هشدار داد: با شروع فصل گرما، بیماری تب کریمه کنگو شیوع پیدا کرده که لازم است شهروندان توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.

به گزارش ایرنا، در این اطلاعیه آمده است: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تاکنون چهار نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که یک نفر از آنان فوت کرده است، بنابراین انتظار می رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

این اطلاعیه می‌افزاید: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا چهار درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.

در پی اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع، میزان ابتلا در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است. همچنین این ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت موجب از بین رفتن آن می شود.

تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، به‌سرعت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

به گزارش ایرنا، بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)، نخستین بار در سال ۱۳۷۸ به‌طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد. از جمله روش‌های انتقال ویروس CCHF را می‌توان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو اشاره کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان
  • تصاویری که نباید فراموش کنیم!
  • داوید دخیا و سیوهایی که هیچوقت فراموش نمی‌کنیم / فیلم
  • توزیع روزانه قارچ در سطح کشور به ۸۰۰ تن رسید
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • بررسی راهکارهای توسعه زیرساخت‌های شبکه برق آذربایجان غربی
  • راهکارهای کاهش استرس
  • عفو موردی ۱۴۹ زندانی در کامیاران
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما