Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@23:59:04 GMT

آفتاب‌سوختگی؛ پیشگیری و درمان

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۹۸۲۶۱

مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه آسیب های ایجاد شده بر اثر آفتاب سوختگی را بسیار خطرناک دانست و گفت: آفتاب سوختگی شدید به اندازه سوختگی حرارتی وخیم است. آفتاب‌‌نیوز : دکتر سارا شاه آبادی با بیان اینکه نباید آفتاب سوختگی را بی‌اهمیت انگاشت، گفت: هرساله افرادی بر اثر قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید فوت می‌کنند و میلیون‌ها نفر دچار آفتاب‌سوختگی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی آفتاب سوختگی را نوعی التهاب پوستی دانست که در اثر مجاورت طولانی مدت در آفتاب یا سایر منابع پرتو فرابنفش حاصل می‌شود و سرخی بیش از حد پوست، دردناک شدن و گاهی ایجاد تاول را به همراه دارد.
 شاه آبادی با اشاره به اینکه آفتاب‌سوختگی برخلاف سوختگی حرارتی فوراً تظاهر نمی‌کند، در تشریح علائم سوختگی گفت: هنگامی که دردناکی و قرمزی پوست شروع می‌شود، آسیب پوستی از قبل رخ داده‌ و درد در ۶ تا ۴۸ ساعت ابتدایی پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید بیشترین شدت را دارد.
مدیر گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه قرارگرفتن در معرض آفتاب در ساعت اوج تابش، روشنی پوست، استفاده از برخی داروها از جمله بعضی از آنتی‌بیوتیک‌ها و قرص‌های ضدبارداری، استفاده از روش‌های برنزه‌کردن و برخی از مواد آرایشی را از جمله عواملی دانست که موجب افزایش آفتاب سوختگی می‌شود.
شاه آبادی استفاده از کرم ضدآفتاب، لباس‌های پوشاننده و عینک‌های آفتابی ضد پرتو فرابنفش را برای پیشگیری از آفتاب سوختگی توصیه کرد و گفت: استفاده از کرم ضدآفتاب دارای فاکتور محافظتی نور خورشید (SPF) با اعداد بالاتر قدرت محافظت بیشتری دارد.
وی دوش یا حمام آب سرد، قراردادن پارچه مرطوب و سرد روی سوختگی ،استفاده از ویتامین E بهمراه ویتامین C در دوزهای توصیه شده روزانه، مصرف آب و مایعات فراوان برای دفع سموم بدن و مصرف داروهای مسکن مانند ایبوپروفن برای کاهش درد را  در صورت آفتاب سوختگی شدید بسیار مؤثر دانست.
 شاه آبادی ضمن تأکید بر اینکه از مالیدن کرم‌های حاوی بنزوکائین، لیدوکائین و وازلین روی پوست خودداری کنید گفت: در صورت عدم وجود تاول پوستی، از کرم مرطوب‌کننده برای تسکین ناراحتی استفاده کنید و در صورت وجود تاول پانسمان خشک ممکن است از عفونت جلوگیری کند.
وی تأکید کرد: در صورتی که  فرد به همراه آفتاب سوختگی دچار تب، تاول‌های پر از مایع، سرگیجه یا اشکالات بینایی باشد باید فوراً به پزشک مراجعه کند.
منبع: ایسنا کد خبر: ۵۳۴۶۷۲ تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۰

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آفتاب سوختگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۸۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیشگیری آسان تا درمان مشکل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به نامگذاری ۹ می‌ مصادف با ۱۹ اردیبهشت بعنوان رز جهانی تالاسمی گفت: هدف از نامگذاری این روز، توجه به بیماران مبتلا، فراهم آوردن امکانات درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی و ترویج پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی است.
دکتر میرشفیعی افزود: تالاسمی یک  اختلال خونی ژنتیک است که به دلیل شکل گیری غیر طبیعی هموگلوبین و کم خونی ایجاد می شود که فرزند از پدر و مادر دارای تالاسمی نوع خفیف به ارث می برد.
او با بیان اینکه تالاسمی به دو شکل مینور و ماژور (شدید) وجود دارد، گفت: اختلال ژنتیکی تالاسمی از طریق ژن‌ها از والدین به کودک به ارث می‌رسد و زمانی که یکی از والدین یا هر دوی آنان حامل این ژن باشند، احتمال ابتلای کودک نیز وجود دارد و در صورت ابتلای پدر و مادر به بیماری تالاسمی مینور یعنی فُرم خفیف بیماری هستند ۲۵ درصد شانس ابتلا به بیماری تالاسمی ماژور ۵۰ درصد احتمال ابتلا به تالاسمی مینور و ۲۵ درصد هم تولد فرزند سالم وجود دارد که این بستگی به این دارد که کدام ژن معیوب از پدر و مادر را دریافت.
میرشفیعی افزود: بزرگ شدن جمجمه، بزرگ شدن استخوان‌های صورت، رنگ پریدگی و پهن شدن بینی از جمله علائم مبتلا به بیماری تالاسمی است و بیماری‌های قلبی، کلیوی، اختلالات تیروئید و پوکی استخوان به خاطر خون سازی غیرموثر از عوارضی است که این بیماری بر روی فرد می‌گذارد.
او گفت: خوشبختانه از سال ۷۶ تاکنون بروز بیماری تالاسمی در سطح استان نداشتیم و طی ۱۵ سال گذشته هیچ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور (شدید) متولد شده در استان نداشتیم.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک دراستان ۱۳ بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که تحت حمایت‌های درمانی و پزشکی هستند و با رایزنی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده این بیماران مشکلی برای دریافت دارو ندارند.
هشتم ماه می‌مصادف با ۱۹ اردیبهشت به نام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • پزشکیان: دولت به شرکت‌های دارویی ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد
  • پزشکیان : دولت به شرکت‌های دارویی ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد/ در درمان بیماری های خاص مانده‌ایم
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • عفونت‌های باکتریال و ویروسی پوست در ورزشکاران
  • برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی و مقابله با بیماری های هاری و وبا در شهرستان میاندوآب 
  • طب ایرانی می تواند در پیشگیری و درمان چاره ساز باشد
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل